Llibres

Els parlars de la Marina

El 2005 el callosí Vicent Beltrán va publicar El parlar de la Marina Alta, una obra molt ben acollida, però que deixava sense estudiar bona part de la nostra comarca. En els últims anys, Beltrán, amb l’ajuda de Teresa Herrero, han acabat un treball exhaustiu d’enquestes a tots els pobles de la Marina (Alta i Baixa), i el resultat és una nova obra, que acaba d’eixir d’impremta, Els parlars de la Marina - L'empremta mallorquina, que consta de tres volums:

I. Estudi geolingüístic dels parlars de la Marina Alta

II. Estudi geolingüístic dels parlars de la Marina Baixa

III. Atles lingüístic de la Marina

El volum II és el més novedos, i més interessant per a la Marina Baixa, junt amb el volum III que presenta una magnífica cartografia a color de la distribució de variants ligüístiques, lèxiques sobre tot.

Els editors de l’obra són el IECMA i el MACMA, de la Marina Alta, amb la col·laboració de diferents institucions, entre les quals AEMABA.

Els tres volums es distribueixen conjuntament. La major part de la tirada es distribuirà entre les institucions col·laboradores, com els diferents ajuntaments (lamentem que dos dels nostres no hagen col·laborat res), però hi ha un curt nombre d’exemplars per a la venda al públic al PVP de 20 €. Per als socis d’AEMABA que ens ho demanen, el preu és de 15 €.