Novetats

IV Jornades de Patrimoni de la Marina Baixa

IV Jornades de Patrimoni de la Marina Baixa

Els pròxims dies 23 i 24 de novembre celebrarem les IV Jornades de Patrimoni de la Marina Baixa, una iniciativa de la nostra associació. Les anteriors jornades es van celebrar en Altea (2004), Vilajoiosa (2005) i la Nucia (2009). Les actes d'aquestes edicions anteriors es poden consultar en la nostra web (les dos primeres) i en el número 3 de la revista Sarrià (les terceres). La intenció de l'actual junta directiva és celebrar unes jornades cada tres anys.
Durant el 2012 s'està commemorant en molts llocs el 200 aniversari de la Constitució de Cadis, i nosaltres hem pres aquesta idea, fent-la extensiva a tot el segle, com a tema d'aquestes quartes Jornades, dedicades a "La Marina Baixa al segle XIX". La nostra comarca va ser escenari de fets i personatges poc coneguts, que amb ocasió d'aquestes jornades esperem siguem més investigats i divulgats. Amb aquest motiu hem preparat diverses sessions de ponències.
Durant les IV Jornades farem una mostra de les publicacions d'AEMaBa i d'altres sobre tema comarcal. Val a dir que s'han publicat últimament alguns llibres sobre el segle XIX ambientats a la Marina. També seran el començament de l'exposició de cartells "Personatges del segle XIX a la Marina Baixa", que intentarem fer arribar als nostres 18 termes municipals. Dins del programa de les IV Jornades (que publicarem pròximament) hi haurà visites a edificis emblemàtics del XIX de Benidorm i Vilajoiosa.
En aquesta ocasió les Jornades estan organitzades exclusivament per la nostra associació. Hem tingut, això sí, la decisiva col·laboració dels ajuntaments de Benidorm i Vilajoiosa, que ens han cedit l'ús d'alguns edificis i serveis.
Per garantir la viabilitat de les IV Jornades, davant l'absència de cap finançament oficial, ens veiem obligats a cobrar una matrícula. Hem procurat que siga al mínim cost possible. Els socis hauran d'ingressar abans de la celebració de les jornades, al nostre compte (SabadellCAM 2090 0028 31 0200098406), la quantitat de 5 €; per als no socis l'ingrés serà de 10€. Els assistents rebran gratuïtament una carpeta, les actes (en estar publicades) i un ticket per a cafés. Preguem ens comuniqueu la vostra voluntat d'assistir a través d'un correu a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans de les Jornades, o posant "Jornades" com a concepte de l'ingrés bancari.
Divendres 23 de novembre, de les 5.30 a les 8.30, les jornades tindran lloc a la Casa del Fester (c/ la Biga 3).
Dissabte 24 de novembre, de les 9.00 a les 14.00, les jornades tindran lloc a la Barbera d'Aragonés (c/ Huit de Maig).
Vos esperem!

Programa