Novetats

Historia de Benidorm

Historia de Benidorm

Francisco Amillo va nàixer a Vila-real, però va escollir Benidorm com a lloc on desenvolupar la seua vida professional i personal. Actualment jubilat, va ser catedràtic d’història de l’IES Beatriu Fajardo de Benidorm, del qual va ser també el seu primer director. Del temps que ha dedicat a la investigació històrica han resultat diferents obres, moltes d’elles sobre temes locals de Benidorm.

Des de la primera història de Benidorm publicada el 1892 per Pedro María Orts Berdín, no hi ha hagut cap obra de l’amplitud d’aquesta Historia de Benidorm – De los orígenes a 1960. Amillo analitza al llarg de quinze capítols els esdeveniments més importants d’aquesta població en successius períodes històrics. Hi ha, entre altres temes: els íbers del tossal de la Cala, el Benidorm medieval de Bernat de Sarrià i el renovat de Beatriu Fajardo, les peripècies del subministrament d’aigua al llarg del temps, l’activitat marinera i pescadora, i els començaments de l’activitat turística que tanta importància ha assolit en els últims cinquanta anys.

Es tracta d’un llibre destinat a públics de tot tipus, sense abandonar el rigor i l'objectivitat que Benidorm i la seua història mereixen.

A més a més, aquest llibre és el primer que publica AEMaBa com a editorial independent. Un altre motiu d’orgull per tots els nostres socis i simpatitzants.