Novetats

I Jornada de l'Espai Cultural Enric Valor

I Jornada de l'Espai Cultural Enric Valor

El passat dissabte 9 de juny vam assistir com a participants a la I Jornada de l’Espai Valor, una trobada inicial de reflexió cooperativa entre representants culturals de la societat civil de les comarques del sud valencià i càrrecs directius de l’Institut Alacantí de Cultura “Juan Gil-Albert” de la Diputació d’Alacant. El lloc de la trobada fou el magnífic edifici del Museu d’Arqueologia i Etnografia de Cocentaina (el Comtat), seu permanent del Centre d’Estudis Contestans, que exercia d’amfitrió dels actes. Ens vam quedar admirats de comprovar que una comarca amb molta menys població que la nostra disposava d’un local per a la promoció de la història i la investigació tan digne, apropiat i encantador: una ampla casa, remodelada, de quatre plantes, arquitectura tradicional en el casc antic, ben aprofitada —en el plànol divulgatiu— per a excursions d’estudiants i encuriosits que van a impregnar-se de les arrels i claus del nostres passats remots i recents: cal conéixer els passats per a saber d’on venim, estar centrats en el present i no vessar-la en el futur.

Per a finalitzar, es va acordar que la pròxima jornada de l’Espai Valor es realitzarà en la Vila Joiosa (la Marina Baixa) el dissabte 20 d’octubre del 2012, a invitació d’AEMABA. El lloc serà la casa de la Barbera dels Aragonés, cedida per l'ajuntament viler, en el que suposarà un aperitiu de les nostres IV Jornades de Patrimoni de la Marina Baixa, que tindran lloc en la Barbera i en la Casa del Fester de Benidorm els dies 23 i 24 de novembre.

Vegeu més informació sobre la notícia en el blog "Anotacions rizomàtiques" del company Joan Carles Ortega: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/224021